Aanbod Dans

Hiphop

Hiphop is de hoofddicipline van All The Above. De hiphop lessen bieden wij daarom ook aan voor alle leeftijden! De jongste Hiphop les begint vanaf 6 jaar, maar we hebben bijvoorbeeld ook een 30+ groep! Dit zijn de reguliere groepen, maar ben je opzoek naar meer uitdaging? Dan hebben wij ook nog Advanced groepen. Hiervoor moet je in aanmerking komen en geselecteerd worden door de docent. Zie hieronder wat video’s van de Hiphop lessen om een impressie te krijgen van de verschillende groepen. 

DANCEHALL

Dancehall is een muziekstijl die afkomstig is uit Jamaica. De term dancehall verwijst naar de dansruimtes waar vroeger in Jamaica vele feesten georganiseerd werden. Nu wordt de term vooral gebruikt als verwijzing naar de dansstijl Dancehall waarbij men op Afrikaanse & Caribische muziek danst. Dancehall wordt ook steeds populairder en daarom hebben wij zelfs twee groepen Dancehall! Een 18+ groep en een 12+ groep. Zie hieronder wat video’s van de Dancehall lessen om een impressie te krijgen van de stijl!

BREAKDANCE

Breakdance is onderdeel van de hiphop cultuur en één van de varianten waarin hiphop zich uit. Deze dansstijl is te herkennen aan de acrobatische bewegingen op hiphop muziek waarbij de danser veel contact heeft met de grond op zowel handen als voeten. Check hieronder de video van de Breakdance groep om een impressie te krijgen wat je allemaal leert bij een Breakdance les!

FEMININE

Ook in de Hiphop scene heeft het vrouwelijk bewegen, feminine, zijn plek verworven. In deze stijl ligt de nadruk op sexy, vrouwelijke bewegingen die samen gaan met een focus op elegantie en techniek. De muziek komt voort uit de urban scene waarbij vaak gekozen wordt voor hiphop of R&B. Hieronder een video om je een impressie te geven van de Feminine class (16+).

FREESTYLE

Bij de freestyle les leer je geen choreo’s aan, maar ga je op zoek naar je eigen stijl en leer je vanuit jezelf te dansen. Zie hieronder een voorproefje van de les.