Lois Tahapary

Hi, ik ben Lois Tahapary. Ik dans al sinds mijn 5e/6e en sindsdien heb ik een aantal verschillende stijlen gedaan waaronder; ballet, jazz, breakdance, streetdance en hiphop. Ik dans dus zo’n beetje mijn hele leven al en ik ben nog lang niet van plan om er mee te stoppen. Dans is voor mij een uitlaatklep. Dansen doe ik overal; in de supermarkt, in de stad, met het uitgaan, het maakt niet uit waar.

Ik heb bij verschillende verenigingen in Deventer gedanst, maar ook heb ik veel lessen en workshops in andere steden gevolgd zoals bij Orokana en Global Dance Centre, maar ook nog bij vele anderen. Hier heb ik veel geleerd, niet alleen qua dans maar ik heb hier ook andere dansers ontmoet die mij ook weer nieuwe dingen leren. Naast het volgen van lessen en workshops heb ik samen met mijn team mee gedaan aan een aantal grote wedstrijden bij UDO, Hiphopkingz en Take The Crown. Samen hebben we ook een aantal prijzen binnengesleept.

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen bij All The Above in het selectie team en ook bij de recreatie groep. Later ben ik gestopt bij de recreatiegroep en ben ik les gaan geven in Dancehall/afro.  Het is een dansstijl die niet op veel dansscholen in Deventer wordt gegeven. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en dat iedereen plezier heeft. Het gaat niet om de beste zijn en alle choreografieën perfect kennen: Fouten maken mag en hoort erbij! Je moet het vooral leuk vinden om nieuwe dingen te leren en ervan te genieten als je danst.