Madhan Fitria

Ik ben Madhan Fitria, ik ben geboren op 6 januari 1999 en heb een Molukse achtergrond. Ik dans sinds 2016 bij All The Above en ben begonnen met het volgen van de lessen bij de recreatieve en selectiegroep. Na een jaar kreeg een mooie kans om les te geven aan de junioren (15 tot en met 18 jaar).

Mijn dansstijl is HipHop. Als ik een choreografie maak, dan haal ik mijn inspiratie voornamelijk uit dansers waar ik naar opkijk zoals: Ysabelle Capitule, Dylan Mayoral, Senna Amarnis, Shay Latukolan, Kenzo Alvaris etc. Ik houd zelf heel erg van de harde en strakke kant van HipHop waar je de energie heel erg kan voelen, maar wat ik persoonlijk toch het mooiste vind en waar ik ook meer mee bezig ben als ik een choreografie maak voor mijzelf, dan dat zijn toch de rustige, storytelling achtige choreografieën waar je ook veel met accenten in de muziek te maken hebt. Persoonlijk vind ik dat je met emoties echt betekenis kan geven en dat spreekt mij heel erg aan.
Ik heb ook een andere kant van HipHop en dat is mijn freestyle kant.

Als danser kom ik zelf ook zelf uit de freestyle scene. Ik was vroeger veel meer bezig met freestylen dan het maken van choreografieën; totdat ik les ging geven. Mijn freestyle is dat wat er bij mij uit springt en dat is ook echt anders dan hoe ik mijn choreografieën maak. Wat freestyle betreft haal ik mijn inspiratie net als bij de choreografie ook uit dansers waar ik naar op kijk zoals: Kevin Paradox, Waydi, Kefton, Zyko etc. Ik danste al toen ik 9 jaar oud was. Dit begon toen ik op een dag mijn broer een simpele wave zag doen dacht “wauw dat wil ik ook kunnen”. Vandaaruit ben ik naar dansfilmpjes gaan kijken op YouTube over de basis van HipHop en keek veel naar danceshows zoals So You Think You Can Dance en the American Best Dance Crew.

Ik heb verder zelf geen les in gehad (behalve dan datgene wat ik bij All The Above heb gedaan): Ik heb altijd mezelf het dansen aangeleerd en train iedere dag. Sinds 2018 geef ik les aan de Selectie Kids. Ik wil mijn leerlingen helpen in het ontdekken wie ze zijn in het dansen. Ik wil dat ze zichzelf ontdekken in hun stijl en mijn eigen stijl wil ik natuurlijk ook doorgeven aan hen. Daarnaast wil ik ze een andere mindset geven over het dansen zodat ze voortaan anders gaan kijken zodat het dansen niet zomaar dansen voor ze is, maar dat het gewoon een lifestyle wordt: Dat zij uiteindelijk niet zonder dansen kunnen en het dansen ook voor altijd blijven vast houden.